Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog 40 - 45
            "Opdat wij niet vergeten"

OBJECTEN UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG

 Welkom bij het virtuele museum 4045, de Tweede Wereldoorlog is een belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis. Objecten uit deze periode zijn van historisch belang en helpen om een beter beeld te schetsen van deze tijd en de omstandigheden waarin men leefde. Elk object vertelt een verhaal en maakt deel uit van een van de meest donkere periodes van onze geschiedenis.


EXPOSITIES

EDUCATIE & INFORMATIE

Middels verschillende exposities ( zogenaamde pop up museum), waarbij we objecten, verhalen en persoonlijke getuigenissen, welke we in de loop der tijd hebben verzameld delen, proberen we de geschiedenis te bewaren en door te geven. 


Er wordt momenteel hard gewerkt aan de website dus kom gauw eens terug voor meer interviews en objecten met een verhaal.INTERVIEWS

DEEL UW VERHAAL

In de loop der jaren hebben wij al een groot aantal militairen en burgers geinterviewd die de Tweede Wereldoorlog maar ook Indie hebben meegemaakt. De tijd dringt, verhalen dreigen te worden vergeten, daarom heeft u een verhaal wat u met ons wilt delen, neem dan contact op via de Contact knop in het Menu.Schenkingen en uitbreiding collectie

Met regelmaat wordt onze collectie uitgebreid. Hieronder vind je de laatste toevoegingen. Voor meer voorwerpen navigeer naar de COLLECTIE sectie via het menu.